ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Верховині відбувся семінар для роботодавців

Дата: 14.02.2022 10:33
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

Фахівцями Верховинської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості 11.02.2022р. проведено семінар з роботодавцями на тему «Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю».

Відкрив захід заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг районної філії Юрій Кікінчук, який розповів про стан ринку праці у районі, роль служби зайнятості, її функції та зазначив: «Головною метою роботи служби зайнятості є працевлаштування кожного безробітного на робочі місця з достойною заробітною платою і соціальним захистом та забезпечення кожного роботодавця кваліфікованими працівниками».

Ю.Кікінчук також зосередив увагу роботодавців на важливості вакцинації серед роботодавців та їх працівників проти коронавірусної хвороби COVID -19, що зменшить кількість захворювань та попередить поширення хвороби.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями районної філії Галина Потяк поінформувала про послуги, які служба зайнятості надає роботодавцям. Ознайомила з Порядком компенсації витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування роботодавцям, які працевлаштовують за направленням центру зайнятості громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню або працевлаштування в пріоритетних видах економічної діяльності строком на два роки, впродовж року компенсуються фактичні витрати в розмірі єдиного внеску. Розповіла про впровадження сучасного сервісу – «Електронний кабінет роботодавця», доступ до якого можна отримати за допомогою комп’ютера чи телефона підключеного до мережі інтернет. Користуючись електронним кабінетом роботодавці мають можливість подавати звітність, переглядати стан укомплектування заявлених вакансій тощо.

Також Г.Потяк зосередила увагу роботодавців на порядку оформлення трудових відносин між роботодавцем та працівником. Ознайомила із штрафними санкціями за порушення трудового законодавства та повідомила, що незареєстровані працівники позбавлені права на відпустку, права на оплату лікарняних та допомогу по безробіттю, а також права на охорону праці.

Сподіваємося, що у роботодавців, які підвищили свою обізнаність щодо переваг легальної зайнятості та правильного оформлення трудових відносин, збільшиться мотивація до легального працевлаштування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора