ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головні цифрові перемоги Мінцифри

Дата: 14.02.2022 12:19
Кількість переглядів: 190

 

Цифрові паспорти в Дії — Україна стала першою державою світу, в якій цифрові паспорти у смартфоні стали повними юридичними аналогами звичайних документів. Це кейс, про який говорять у всьому світі. Закон набрав чинності 23 серпня. Навіть компанія Apple консультується з нашою командою про впровадження цифрових документів. А ще ви можете шерити документи з Дії через QR-код. Наприклад, коли відкриваєте рахунок у банку або отримуєте посилку на пошті. За рік у Дії було 5,2 мільйона операцій шерингу цифрових копій документів.

Визнання COVID-сертифікатів — ми стали однією з перших країн не членів ЄС, яка змогла отримати взаємне визнання цифрових сертифікатів. За короткий час ми змогли побудувати інфраструктуру для швидкого отримання сертифікатів та впровадити миттєвий обмін даними між іншими країнами. Ми навіть встигли проконсультувати Ізраїль щодо створення таких сертифікатів. Сьогодні видано більше як 10 млн унікальних зелених COVID-сертифікатів.

Найшвидша реєстрація бізнесу у світу. На порталі Дія можна відкрити ФОП за 7–15 хв. А минулого року послуга з реєстрації ФОП стала автоматичною. Тобто без участі державного реєстратора. Ви заповнюєте заявку, і якщо всі дані правильні, вона одразу потрапляє в реєстр.

єМалятко. Щоб зареєструвати дитинку, не потрібно ходити десятками державних кабінетів. Ви можете заповнити одну заяву й отримати всі 10 послуг одразу. Від свідоцтва про народження до виплати допомоги. А ще замовити доставку свідоцтва просто додому кур?єром. Понад 90% народжених за останній рік були зареєстровані саме через єМалятко, 91% родин задоволені послугою.

єПідтримка. Наймасовіша послуга в історії України — єПідтримка. Ми запустили її дуже оперативно. Побудували інноваційний для України алгоритм роботи між державою, бізнесом та банками. Такого ще ніхто не робив. Це наймасовіша послуга. Буквально одна хвилина на відкриття картки в банку та подання заявки в застосунку — і ви вже можете витрачати кошти на кіно, книжки, ліки, освітні курси чи квитки на потяг. Вже понад 8 мільйонів українців отримали 1000 грн єПідтримки в Дії, а скоро почнуться виплати додаткових 500 грн за бустерну дозу.

Дія.Підпиc є центральним компонентом для побудови цифрової держави. За допомогою Дія.Підпису можна підписати будь-який PDF-документ: наприклад, заяву на відпустку чи гуртожиток, договір оренди або договір на навчання дитини в школі. Дуже просто та зручно. І це найзахищеніший цифровий підпис у смартфоні, який має юридичне значення. Українці вже згенерували 8,5 млн підписів.

Інтернет — кожному українцю. З 2020 року понад 2,7 млн українців отримали 4G вперше. Покращений 4G або нового оператора отримали 9,3 млн українців. У 2021 році завдяки проєкту «Інтернет-субвенція» під’єднали до оптичного інтернету більше як 6 тисяч соціальних об’єктів у 3 тисячах сіл — це школи, бібліотеки, лікарні. Мільйони українців отримали можливість під'єднатися до високошвидкісного інтернету вперше. І програма продовжується у 2022-му. Ціль — до 2024 року покрити швидкісним інтернетом 95% транспортної інфраструктури та населених пунктів.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора