ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Богдан Футерко відвідав Верховинську територіальну громаду

Дата: 11.02.2022 09:43
Кількість переглядів: 201

  


Заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко відвідав Верховинську територіальну громаду. За його словами, актуальним на сьогодні в Міністерстві цифрової трансформації України залишається питання підвищення доступності, безбар’єрності для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення – далі (МГН), і створенні розгалуженої мережі центрів адмінпослуг. ЦНАПи – це установи, у яких різні групи осіб можуть отримати широкий спектр адміністративних послуг у комфортних умовах.

Фото без описуФото без опису

Зазначимо, що на даний час в Івано-Франківській області вже функціонує 50 ЦНАПів, у тому числі два «Дія.Центри» у Білоберькій та Рожнятівській тергромадах.

У ЦНАП Верховинської ТГ, який утворений 2020 році для надання якісних, зручних і доступних умов отримання адміністративних послуг необхідно забезпечити безбар’єрне середовище для людей з інвалідністю та МГН. Голова Верховинської райдержадміністрації Василь Бровчук повідомив, що наявне приміщення потребує покращення умов доступності. На сьогодні Верховинська селища рада не готова повністю профінансувати ремонт приміщення, тому прийнято рішення подачі Верховинського ЦНАПу на фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адмінпослуг.

Фото без описуБогдан Футерко наголосив: «Передовсім необхідно акумулювати зусилля керівництва селищної ради, сільського голови, інших посадових осіб органів місцевого самоврядування для створення належних та доступних умов отримання адміністративних послуг та забезпечення ефективної роботи у ЦНАП Верховинської ТГ».

Додамо, що повинні бути враховувані всі вимоги до приміщення, що обирається для ЦНАП, а облаштування планувати за принципом «open space» (відкритий простір).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора