ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міст співпраці: франківські й донецькі журналісти обмінялися візитами

Дата: 09.02.2022 10:00
Кількість переглядів: 176

 


Вчора журналісти із Донеччини завітали на Івано-Франківщину та зустрілися із головою обласної державної адміністрації Світланою Онищук і прикарпатськими журналістами. Цей візит представників ЗМІ відбувся в рамках проєкту «Схід і захід: журналістський обмін».

Фото без опису

«Мені надзвичайно приємно вітати вас на Івано-Франківщині. Такий позитивний проєкт «Схід і Захід: журналістський обмін» будує мости для співпраці між Івано-Франківською та Донецькою областями. У нас є великі надії, що саме до нашого проєкту долучатимуться також інші регіони України, – зауважила Світлана Онищук. – Для мене є знаковим й те, що цей проєкт починав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, будучи на посаді голови Івано-Франківської облдержадміністрації. І найважливішою метою цього проєкту є об’єднання нашої країни».

Фото без описуФото без опису

Посадовиця відзначила: «Івано-Франківщина – це глибокодуховний край, де є багато святинь, які журналісти Донеччини матимуть змогу відвідати. Також вони ознайомляться із культурою Прикарпаття. У рамках Президентського проєкту «Велике будівництво» у 2021 році на Коломийщині був реконструйований єдиний унікальний музей в Україні й у світі – «Писанка». Цьогоріч в рамках цієї програми буде збудований колоритний музей у Косові «Дзбан».

Програма журналістського престуру надзвичайно насичена. Медійники матимуть можливість на власні очі ознайомитися із здобутками та родзинками нашого краю. Планується й прямий ефір на ОТБ «Галичина», де прикарпатські та донецькі журналісти обговорюватимуть стереотипи та міфи, які роз’єднують наші регіони та ті пріоритети, які нас об’єднують.

Фото без опису

«Донеччина та Івано-Франківщина мають багато спільностей, та наші регіони повинні шукати ефективні шляхи співпраці. Саме ефективна взаємодія між журналістами означає і співпрацю між жителями наших областей. А це саме те, чого нам так бракувало у попередні роки», – наголосила Світлана Онищук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора