ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Державні інвестиції у розвиток дорожньої інфраструктури зросли удвічі, що дало змогу відремонтувати понад 200 кілометрів доріг Прикарпаття

Дата: 08.02.2022 15:55
Кількість переглядів: 185

 


Понад чотири мільярди гривень минулоріч було спрямовано на будівництво та реконструкцію автодоріг області. Це удвічі більше, ніж за 2020 рік. Завдяки таким державним інвестиціям у розвиток дорожньої інфраструктури було відремонтовано 213 кілометрів доріг. Заходи здійснювалися у рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Про це сьогодні під час щотижневої наради під керівництвом голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук, за участю народного депутата України Олег Марусяка повідомив начальник Служби автодоріг області Василь Буджак.

За його словами, у поточному році на відновлення доріг державного значення планують спрямувати 6 мільярдів гривень. Так, передбачається провести ремонт на 25 об’єктах дорожньої інфраструктури, у тому числі й на п’яти мостах. До переліку ділянок автошляхів, які ремонтуватимуться, будуть включені і дороги місцевого значення, які за ініціативою обласної державної адміністрації та підтримки народних депутатів України, передані на баланс САД.

«Якісна дорожня інфраструктура – це шлях до економічного зростання області, поступу ключових галузей, таких як туризм, промисловість тощо. Тому дуже важливо об’єднувати зусилля та першочергово інвестувати у дорожню інфраструктуру», - підкреслила керівниця області.

Що ж до ремонту доріг місцевого значення, то варто зазначити, що на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання таких доріг цього року передбачено майже 580 мільйонів гривень.

На сьогодні уже затверджено перелік об’єктів, які ремонтуватимуться за кошти державної субвенції.

За словами в.о. директора ДП «Дороги Прикарпаття» Романа Сілецького, при підготовці переліку об'єктів було враховано пропозиції 35 громад області. Крім того, увага приділялася дорогам, які ведуть до населених пунктів, що мають історичну, культурну цінність і туристичну привабливість. Керівник підприємства також зазначив, що цього року також заплановано передачу до доріг державного значення таких автомобільних доріг як Лука-Коломия (О090403), Більшівці-Княгиничі (О090301), Розтоки-Барвінків (О090801), Об’їзна Городенки (С090414).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора