ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулися онлайн-консультації щодо соціального захисту осіб з інвалідністю

Дата: 08.02.2022 14:24
Кількість переглядів: 161

 


7 лютого, в понеділок, за участю заступника голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко на запрошення представника Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Івано-Франківській облдержадміністрації Миколи Макара відбулася Zoom-конференція з питань соціального захисту осіб з інвалідністю.

До онлайн-консультацій долучилися представники департаменту соціальної політики ОДА, обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, обласного бюро медико-соціальної експертизи та зацікавлені особи.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Було обговорено низку питань щодо доступу до електронного кабінету особи з інвалідністю за посиланням https://ek-cbi.msp.gov.ua/, забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, у тому числі відповідно до інструкції Міністерства соціальної політики України (https://bit.ly/3sthFUd), продовження індивідуальної програми реабілітації для людей з інвалідністю, яким встановлено групу інвалідності безстроково та забезпечення санаторно-курортним лікуванням таких осіб. Також учасники консультацій підтримали ініціативу Уряду щодо надання можливості особам з інвалідністю I та II групи використовувати допомогу, яка надається в рамках програми єПідтримка, на придбання лікарських засобів.

У ході консультацій надано рекомендації стосовно порушених питань.

Корисні посилання:

http://wheelchairs.protez.eu/Wheelchairs/Selection/Index (вибір технічних засобів реабілітації згідно з індивідуальною програмою реабілітації)

http://wheelchairs.protez.eu/Wheelchairs/CatalogTZR/Content (електронний каталог-класифікатор технічних засобів реабілітації згідно з ДСТУ 7202:2019 (ISO 9999:2016, NEQ))

https://youtu.be/O4yKcUvp9lo (відео «Як отримати засоби реабілітації людям з інвалідністю»)

https://youtu.be/dLpF7eSBh-Q (запис онлайн-заходу в YouTube)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора