ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні триває перший етап кампанії з імунізації проти поліомієліту

Дата: 03.02.2022 16:50
Кількість переглядів: 169

 

 Все для того, аби захистити малечу від цієї хвороби та наслідків, які вона спричиняє, зокрема й паралічу в районі розпочато загально-національну кампанію вакцинації проти поліомієліту дітей віком від 6 місяців до 6 років.  Ряд організаційних питань задля злагодженого старту щеплень проти небезпечної інфекції сьогодні обговорили на нараді в райдержадміністрації  під головуванням першої заступниці голови райдержадміністрації Світлани Уршеджук.

В нараді взяли участь начальник Косівсько-Верховинського міжрайонного відділу ДУ “ІФОЦКГХМОЗ” Анатолій Узюмов, лікар–епідеміолог відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Людмила Гавронська, лікар загальної гігієни відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Анастасія Ходан, в.о. керівника апарату райдержадміністрації Галина Максим´юк та головні спеціалісти окремих відділів  апарату РДА.

Кампанія з імунізації проти поліомієліту розпочала роботу з 1 лютого  2022 року по всій Україні. Активізували цю роботу на загальноукраїнському рівні через виявлені наприкінці листопада 2021 року випадки захворювання дітей на поліомієліт на Закарпатті та Рівненщині.

– Поліомієліт може спричинити невиліковний параліч і навіть смерть, – відзначила  лікар епідеміолог Людмила Гавронська . – Прикметно, що часто хвороба не має жодних симптомів або їх плутають із симптомами ГРВІ чи розладу шлунку. Втім наслідки від хвороби дуже серйозні.

Щеплення проти поліо входить до переліку обов’язкових. Інактивовану полівакцину отримають усі ті діти, у кого немає ще щеплення. Робитимуть його безоплатно вакцинами, які зареєстровані та дозволені для використання в Україні. Ці препарати використовують державні й приватні клініки.

Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, дітей вакцинують від поліомієліту у 2, 4, 6, 18 місяців, 6 і 14 років.

– Зараз ми розробляємо регіональний план, за яким будемо організовувати вакцинальну кампанію проти поліомієліту в вашому районі  і просимо сприяння  у   районної влади  для належного інформування по всіх  ЗМІ – сказала лікар-інфекціоніст.

 Своєю чергою заступниця голови райдержадміністрації Світлана Уршеджук  зазначила, що  статистика району бажає бути кращою і запевнила, що влада всебічно сприятиме  в злагодженій комунікативній співпраці задля збереження найменших жителів району  від інфікування небезпечною недугою.

  «Всім відомо, що українці і весь світ сьогодні вакцинуються від гострої респіраторної хвороби COVID – 19.  Як представник влади, хочу відзначити, що  ми  робимо все можливе щоб активізувати інформаційну діяльність через всі доступні засоби ЗМІ.  Достукатись до кожного  жителя району задля збереження здоров´я  і життя.  Бережімо себе і близьких - вакцинуймося»  - сказала посадовець.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора