ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Богдан Футерко з головою Верховинської РДА відвідав Зеленську та Верховинську територіальні громади

Дата: 27.01.2022 09:23
Кількість переглядів: 139

  


Заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко з представником Урядового уповноваженого з прав людей з інвалідністю в Івано-Франківській облдержадміністрації Миколою Макаром відвідав Верховинську та Зеленську територіальні громади.

Голова Верховинської райдержадміністрації Василь Бровчук зазначив, що ЦНАП у Верховинській ТГ утворений минулого року. Для створення зручних і доступних умов отримання адміністративних послуг необхідно забезпечення безбар’єрного середовища для людей з інвалідністю та маломобільних груп. Наявне приміщення не відповідає вимогам доступності, тому прийнято рішення щодо подання Верховинського ЦНАПу на фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адмінпослуг.

 

Богдан Футерко разом із фахівцем управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ОДА Оксаною Данилюк надали рекомендації щодо створення центру надання адміністративних послуг у Зеленській тергромаді та забезпечення його ефективної роботи.

«Важливо враховувати всі вимоги до приміщення, що обирається для ЦНАПу, а облаштування планувати відповідно до прогнозованої кількості послуг та відвідувачів за принципом «open space» - це організація простору для обслуговування відвідувачів (відкритий простір). Також приміщення для роботи з громадянами (фронт-офіс) розміщується на першому поверсі. Пріоритетною умовою створення центру є врахування вимог до енергоефективності, екологічності при поводженні з відходами, доступності для осіб з інвалідністю», - наголосив посадовець.

Микола Макар звернув увагу на необхідність створення належних умов для надання послуг різним групам населення, недопущення дискримінації суб’єктів звернення за будь-якими ознаками та забезпечення безперешкодного пересування людей з інвалідністю та МГН згідно вимог держстандартів в центрі адмінпослуг.

Більше фото за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора