ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

“Сила України - Єдність”

Дата: 24.01.2022 11:03
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

22 січня Україна відзначатиме 103 річницю Дня  Соборності.  Напередодні Дня Соборності   України  у селищі Верховина на території  «Алеї  Слави Героям України»  відбулися урочистості до Дня Соборності та освячення   Дзвону пам’яті в рамках соціального проекту волонтерів та військових «Дорогами війни... Від Карачуна до Говерли...». Ініціатором заходу стала військовий волонтер Марина Квітка.

У святкових заходах взяли участь голова районної державної адміністрації Василь Бровчук, голова районної ради Юрій Філипчук, військовослужбовці, представники  установ та організацій, представники силових структур та громадськість.

 

  В рамках заходу військові капелани відправили поминальну панахиду за загиблими військовослужбовцями та освятили Дзвони пам´яті. Військовослужбовцями   передано Дзвін пам’яті  з меморіального комплексу на горі Карачун для побратимів загиблих за Україну при звільненні Слов’янська у 2014 році. 80 ДШБ роті поліції особливого позначення “Івано - Франківськ”, які загинули у складі екіпажу  8 військовослужбовців нацгвардії України на чолі з генералом Сергієм Кульчицьким.

Серед учасників святкового заходу був  запрошений  військовий  оркестр, який виконував національно- патріотичні номери.  Музичні тематичні  пісні  також лунали від юних талантів Верховини та  молодих виконавців.

Захід завершився пам’ятним військовим салютом та покладання квітів до могил  загиблих Героїв України.

Учасники святкових заходів мали змогу скуштувати  військової каші приготованої на польовій кухні та випити  гарячого чаю.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора