ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Богдан Футерко взяв участь у нараді щодо реалізації в області експериментального проекту реєстрації нерухомого майна

Дата: 17.01.2022 11:09
Кількість переглядів: 287

 

Фото без опису 

Днями під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Футерка відбулася робоча нарада щодо реалізації в Івано-Франківській області експериментального проекту щодо отримання державним реєстратором прав на нерухоме майно за допомогою Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, що перебувають у розпорядженні комунальних підприємств бюро технічної інвентаризації на паперових.

Обговорено постанову Кабінету міністрів України від 28.04.2021 № 509 «Про запровадження експериментального проєкту щодо отримання державним реєстратором прав на нерухоме майно за допомогою Державного реєстру прав відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, що перебувають у розпорядженні комунальних підприємств бюро технічної інвентаризації на паперових носіях, та внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України», а також Закон України «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг» від 15.07.2021 № 1689-IX, та практичні аспекти реалізації можливості отримання за допомогою Державного реєстру прав відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, зареєстрованого бюро технічної інвентаризації до 01.01.2013.

Участь в обговоренні взяли: Юлія Бабик – в.о.начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), Віталій Кендиш – заступник директора Івано-Франківської регіональної філії державного підприємства «Національні інформаційні системи», Василь Бегей – начальник обласного комунального підприємства «Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації», Христина Верменічева – начальник відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів управління державної реєстрації Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ).

Зазначалося, що 15.07.2021 Верховною Радою України прийнято Закон України «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг» № 1689-IX (далі – Закон), який набрав чинності 07.11.2021. Закон впроваджує нові терміни, як "електронна публічна послуга", "автоматичний режим надання електронної публічної послуги", "комплексна електронна публічна послуга", "система електронної взаємодії електронних ресурсів", а також інші терміни, пов'язані з наданням або отриманням електронних публічних послуг.

За результатами наради дано доручення представникам Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції та обласному комунальному підприємству «Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації». Розгдяд даного питання заплановано продовжити.

Більше фото за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора