ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Івано-Франківську завершився XIII Міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях»

Дата: 17.01.2022 11:04
Кількість переглядів: 144

 

Фото без опису

 У п’ятницю, 14 січня, гала-концертом завершився XIII Міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях».

Урочистості розпочалися зі спільної молитви та Божественної літургії, яку відслужив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський  владика Володимир Війтишин, разом з отцями Чину святого Василія Великого та духовенством.

Після Архієрейської літургії розпочалися виступи артистів, а саме заслуженої артистки України Оксани Мухи та українського автора-виконавця, лідера гурту «Плач Єремії», народного артиста України Тараса Чубая.

Програма фестивалю передбачала виступи понад 50 колективів із різних країн та куточків України, аматорів та професіоналів, дітей та дорослих, а також представників різних християнських конфесій, які виступили на фестивалі. Цей фестиваль об’єднав колядників із Європи, Південної та Північної Америки. Таким чином географія Міжнародного фестивалю «Коляда на Майзлях» в цьому році сягала різних континентів.

Упродовж шести днів кожен охочий міг насолоджуватися чудовим виконанням автентичних та сучасних колядок, відвідуючи заходи та переглядаючи онлайн-трансляцію фестивалю.

Заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Созоник зауважив, що Прикарпаття здавна славилося своєю колядою. Це свято береже християнські та родинні традиції. Фестиваль «Коляда на Майзлях» – це одна із візитівок міста та географія його учасників зростає щороку. Саме цей фестиваль є насправді унікальним, адже гості мають можливість послухати коляду різними мовами світу.

Варто зазначити, що на відміну від минулого року, цьогоріч провели традиційну ходу містом із різдвяними шопками. Чотири колони, які прямували з головних святинь Івано-Франківська. Концерти відбувалися у храмі Христа Царя та на Вічевому майдані.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора