ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Питання створення безпечних умов навчання та харчування дітей у закладах загальної середньої освіти обговорили під час наради в ОДА

Дата: 12.01.2022 11:35
Кількість переглядів: 25

Безпечні, комфортні, здорові умови навчання, перебування та харчування дітей у закладах загальної середньої освіти області забезпечують оволодіння учнями необхідними знаннями, - саме про це йшлося під час щотижневої наради з керівниками структурних підрозділів ОДА, головами РДА і територіальних громад, яку провела голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Зауважувалося, що в області у новому навчальному 2021-2022 році розпочали роботу 641 заклад загальної середньої освіти, з яких 604-юридичні особи з 37 філіями. Всі заклади комісійно обстежені перед початком нового навчального року спеціалістами головного управління Держпродспоживслужби області разом із відділами освіти територіальних громад області.

Начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Роман Гурський розповів, що кількість закладів освіти, які не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам за станом матеріально-технічної бази, зменшилася на 28%. Однак, залишається ще 16 закладів, які не відповідають гігієнічним вимогам за станом матеріально-технічної бази, - це 4 заклади дошкільної освіти та 12 закладів загальної середньої освіти, 104 заклади освіти потребують капітального ремонту, з них 25 закладів дошкільної освіти та 78 закладів загальної середньої освіти та одне ПТУ.

Посадовець розповів, що головним управлінням Держпродспоживслужби за участю департаменту освіти і науки ОДА розроблено паспорт закладу загальної середньої освіти задля об’єктивного вивчення фактичного стану їх матеріально-технічної бази, динамічного відслідковування змін у них та надання пропозицій засновникам навчальних закладів щодо покращення умов перебування, харчування та навчання дітей.

 

Важливо, що додержання вимог санітарного законодавства, законодавства про безпечність та якість харчових продуктів надважлива сьогодні та в закладах освіти повинні бути безпечні, комфортні, здорові умови навчання дітей.

Йшлося і про забезпеченість закладів освіти різним технологічним, зокрема, й холодильним обладнанням. Наголошувалося і на важливості проведення контролю за якістю питної води.

Відмічено позитивну тенденцію щодо зменшення кількості закладів, водопостачання яких здійснюється від колодязів. Їх загальна кількість зменшилась на 21%. Позитивним є й те, що у 87 закладах освіти на водопровідних мережах встановлені фільтри. За останні два роки якість питної води в закладах освіти покращилася згідно результатів лабораторних досліджень питної води, в тому числі у зв’язку зі встановленням фільтрів на водопровідних мережах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора