ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: «Коляда на Майзлях» – це справжня різдвяна візитівка Прикарпаття

Дата: 10.01.2022 09:59
Кількість переглядів: 139

 

Фото без опису  9 січня, дзвінка коляда лунатиме над Івано-Франківськом. Адже тут розпочався ХІІІ Міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях».

Започаткований з метою відновлення та популяризації різдвяних традицій, колядок та щедрівок, фестиваль набув значної популярності та став справжньою різдвяною візитівкою Прикарпаття.

Традиційно дійство розпочалося у церкві Царя Христа монастиря отців Василіян УГКЦ з Архієрейської Божественної Літургії, яку відслужив Архієпископ та Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

У спільній молитві прославляли новонародженого Ісуса голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, численне духовенство, гості фестивалю та жителі  міста.

«Коляда на Майзлях» – це справжня різдвяна візитівка Прикарпаття, – зазначиа керівниця області. – Метою цього фестивалю є відродження багатогранної духовної спадщини нашого краю під час Різдва Христового, відновлення, збереження та поширення різдвяних традицій, коляд, щедрівок; розвиток духовного вокально-хорового мистецтва. Фестиваль сприяє співпраці та укріпленні зв’язків між різними християнськими спільнотами в Україні та поза її межами. Цьогоріч учасниками Різдвяного дійства є колективи з Донецької, Запорізької, Харківської, Волинської областей, а також із Латвії, Литви, Польщі, в онлайн-режимі виступатимуть хорові колективи Румунії, Нідерландів, Колумбії. То ж, бажаю всім гарного Різдвяного настрою. Нехай Вифлеємська зірка засвітиться у кожній оселі, а Велика коляда об’єднає нас для прослави Новонародженого Христа. Христос Рождається! Славімо Його!».

Святковою ходою з різдвяними шопками учасники фестивалю пройшлися до Вічевого майдану, де на центральній сцені міста розпочалися виступи професійних і самодіяльних колективів із колядою.

Колядки та щедрівки звучали у виконанні Державного академічного Волинського народного хору, ансамблю «GOLD ART» з міста Волноваха Донецької області, колективів з Прикарпаття.

Через карантинні обмеження окремі учасники фестивалю виступали  в режимі онлайн. Та це не стало перешкодою, колядки лунали із різних куточків України та світу.

Загалом упродовж шести фестивальних днів, з 9 до 14 січня,  учасниками  свята будуть більше 50-ти колективів з 10 країн світу – з трьох континентів.

Зазначимо, що переглянути виступи всі охочі зможуть у прямому ефірі на  ОТБ «Галичина», на сторінці Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ в мережі «Фейсбук» та на екранах у центральній частині міста.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора