ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інформація щодо надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого побутового пічного палива (враховуючи останні зміни, доведені нормативно-правовими актами)

Дата: 22.12.2021 10:33
Кількість переглядів: 196

Право на отримання житлової субсидії мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, що проживають на території України.

Житлова субсидія призначається відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ №848  від 21.10.1995 року (зі змінами) за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги і розміром обов’язкового відсотка платежу, установленого відповідно до постанови КМУ від 27.07.1998р №1156 (зі змінами).

Житлова субсидія розраховується на всіх членів домогосподарства. До складу домогосподарства включаються всі особи, що зареєстровані в житловому приміщенні. На таких осіб розраховуються соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування і їх доходи враховуються під час призначення житлової субсидії.

Житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо:

1)    загальна площа житлового приміщення перевищує 130 кв. м. для квартир у багатоквартирному будинку, 230 кв. м. для індивідуальних будинків.

2)    будь хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства має у власності:

-       транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда і причепа);

-       більше ніж один транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа).

3) у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, які досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи, і в цьому періоді:

- за інформацією ДПС, Пенсійного фонду України, у  них взагалі відсутні доходи, або нарахований середньомісячний сукупний дохід менший ніж розмір мінімальної заробітної плати, або ними чи за них не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи;

- такі особи перебували за кордоном сукупно більше 60 днів (крім службових відряджень , лікування, навчання, або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку за кордоном, що підтверджується відповідними документами).

4) будь хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії здійснив покупку на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис.грн.

5) структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

6) громадянин не повернув надміру перераховану (виплачену) суму житлової субсидії за попередні періоди її одержання на вимогу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

7) будь хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства є особи, які за даними Єдиного реєстру боржників, мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці.

8) будь хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства має у власності більше ніж одне житлове приміщення ( крім житла, яке розташоване в сільській місцевості чи не придатне для проживання, що підтверджено актом обстеження технічного стану житлового приміщення).

9) будь хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія, має на депозитному банківському рахунку кошти в сумі, що перевищує 100 тис.грн.

10) будь хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії здійснив операції з купівлі безготівкової або готівкової іноземної валюти, а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тис.грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора