ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Ми постійно працюємо над тим, щоби розвивати галузь, завдання якої – охорона життя та здоров'я людей

Дата: 02.08.2023 10:09
Кількість переглядів: 68

 

Фото без опису

 Голова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук та заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко побували з робочим візитом в Івано-Франківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

"Особливу увагу приділяємо медичним закладам нашої області, які приймають у своїх стінах військових та цивільне населення, серед якого - вимушено переміщені, люди з числа соціально вразливих верств. Роботою наших медиків захоплюються інші, схвальні відгуки лунають і на найвищому рівні. Тому зараз важливе завдання – підсилити заклади новітнім обладнанням", - зазначила Світлана Онищук.

Фото без опису

Фото без опису

Очільниця області розповіла, що минулого року було спрямовано 360 млн грн на закупівлю сучасної медичної апаратури. Ведеться робота і щодо профілактики різноманітних захворювань. І в цьому велика заслуга Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Завдяки Міністерству охорони здоров'я України центр отримав чотири автобуси, якими здійснюють виїзди у територіальні громади бригади медиків. Вони надають широкий спектр послуг, зокрема консультації вузькопрофільних лікарів, проводять різноманітні обстеження, як-от вимірювання глюкози в крові, холестерину, УЗД, ЕКГ тощо. З квітня відбулось 22 виїзди, якими охопили більше 5000 людей.

Важливо, що за кошти державного бюджету придбано два автомобілі з системами охолодження, які дозволять безпечно перевозити вакцини й препарати, що вимагають специфічного температурного режиму. Центр профілактики, як і інші медичні заклади краю, забезпечені генераторами, що дозволять за будь-яких умов безперебійно працювати.

Фото без опису

Фото без опису

Окрім основної робити, прикарпатські медичні заклади активно допомагають нашим захисникам. У центрі під керівництвом Руслана Савчука налагодили співпрацю з міжнародними партнерами. І вже незабаром ще шість реанімобілів будуть відправлені на передову, щоби своєчасно надавати необхідну допомогу і рятувати життя наших захисників.

"Ми постійно працюємо над тим, щоби розвивати галузь, завдання якої – охорона життя та здоров’я людей", - наголосила Світлана Онищук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора