ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В ОВА обговорювали питання організації виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

Дата: 21.02.2023 10:49
Кількість переглядів: 88

 

Фото без опису

 

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася із представницями громадської організації  «Д.О.М.48.24». Захід відбувся за участю фахівців департаментів охорони здоров’я, соціальної  політики облдержадміністрації, служби у справах дітей ОДА, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 

Розпочинаючи зустріч, Людмила Сірко подякувала представницям громадської організації  «Д.О.М.48.24» за ту необхідну ділянку роботи, яку вони проводять на Прикарпатті.

«Підтримка новостворених шелтерів - та необхідна робота, яку ви проводите із внутрішньо переміщеними людьми, яка є надзвичайно актуальною. Зараз ми опрацьовуємо питання соціалізації переселенців, реалізації задля цього грантових, бізнесових проєктів щодо успішного їх працевлаштування. Якщо у своїй роботі ми об’єднаємо усі можливі зусилля та ресурси, то досягнемо реально важливих результатів». - зазначила посадовиця.

Під час зустрічі йшлося про реалізацію Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року на місцевому рівні з врахуванням змін, внесених розпорядженням Кабінету міністрів України від 16 грудня 2022 р. № 1150-р. Зауважувалося, що в умовах воєнного стану особливу увагу необхідно приділити потребам різних груп людей, які постраждали від конфлікту, а також системному інформуванню щодо їх прав та надання допомоги.

Представниці громадської організації  «Д.О.М.48.24» розповіли про свою роботу  у напрямку  впровадження проєктів щодо  виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» у восьми територіальних громадах Прикарпаття». Йшлося про заходи щодо створення сприятливого середовища для життя, роботи, психологічної реабілітації, соціально-культурної та економічної адаптації внутрішньо переміщених людей, проведення необхідних тренінгових занять щодо протидії домашньому насильству, роботу «кризового» центру, яку організовує ця громадська організація.  Також було запропоновано спільно опрацювати напрямки роботи Івано-Франківської Коаліції 1325 «Жінки, мир, безпека» на найближчий час. 

Важливо, що вимушене переміщення людей негативно впливає на всіх громадян, але з урахуванням проявів дискримінації та гендерних стереотипів вплив на жінок, є значно більшим і проявляється в ускладнених можливостях працевлаштування, меншому рівні доходу та  залежності від соціальних виплат.  Урахування потреб і проблем жінок, які постраждали від конфлікту, а також жінок, залучених до врегулювання міжнародного збройного конфлікту, необхідне для усунення наслідків збройної агресії російської федерації проти України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора