ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Соціальні фахівці Прикарпаття мають змогу отримати якісні знання для роботи із постраждалими від насильства

Дата: 16.12.2022 10:15
Кількість переглядів: 70

 

ьогодні в Івано-Франківську розпочалося проведення тематичних тренінгових занять для фахівців із соціальної роботи «Підвищення потенціалу надавачів соціальних послуг постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі», які проходитимуть упродовж двох днів. На заняттях побували заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, в. о. директора департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації Уляна Миронюк.

Фото без опису«Щоденно ми спілкуємося із міжнародними донорами, нашими партерами задля вирішення питань забезпечення побутовою технікою, засобами гігієни, продуктами харчування, необхідним житлом внутрішньо переміщених осіб. Важливим зараз є й організація проведення тренінгових занять, які би допомагали соціальним працівникам працювати із зазначеними верствами населення, - зазначила Людмила Сірко. – Міжнародна організація UNFPA Ukraine опрацьовує питання надання соціальних послуг постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Користуючись нагодою, дякую їм та таку ініціативу. Переконана, що такі навчання допоможуть соціальним працівникам належним чином надавати підтримку та допомогу людям, котрі постраждали від домашнього насильства».

Фото без описуФото без описуЗазначалося, що понад дев’яти тисяч звернень надійшло до області щодо домашнього насильства, більшість з них від жінок. Оскільки у нашій країні війна, ми бачимо, що стрімко збільшується кількість заявників про те, що вони страждають від домашнього насильства та військового загарбницького насильства.

«Обласна військова адміністрація робить усе, щоби вирішувати проблемні питання протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.З цією метою на Івано-Франківщині працюють п’ять мобільних бригад. У Верховині діє стаціонарний центр на тридцять ліжко-місць, де надається необхідна психологічна підтримка. Також функціонують притулки в Івано-Франківську та Калуші, які надають такого роду допомогу», - зауважила Людмила Сірко.

Важливо зазначити, що під час навчально-тренінгових занять проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед соціальних працівників щодо проблематики гендерно-зумовленого та домашнього насильства.

Під час заходу обговорювали права постраждалих осіб, систему законодавчих послуг та багато інших важливих питань у цьому контексті.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора