ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

у Верховині закінчилися курси української мови для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 03.06.2022 11:42
Кількість переглядів: 224

 

 

Сьогодні подумалося: яке ж різноманітне наше життя, як переплітаються у ньому сумні та радісні миті. Надзвичайно трагічні події привели на Гуцульщину жителів Ірпіня, Бучі, Києва, Сум, Херсона та багатьох інших населених пунктів, але об’єднало їх світле бажання краще знати українську мову, бо, як бачимо, війна в Україні особливо демонструє те, що мова має значення.

Впродовж трьох місяців відділ освіти, молоді та спорту селищної ради провів 13 зустрічей, які, без жодної краплини сумніву, по праву називаються «дружні», сповна підтвердили своє ймення: з усмішкою зустрічали кожного учасника, єднаючи зболені слова архіважливим українським словом – ділилися не лише досвідом, пережитим, а й частинкою своєї щирої душі.

До безкоштовних курсів української мови долучилися 43 внутрішньо переміщені особи. За цей час вони навчалися правильно розмовляти, розширили лексичний запас, відчули усі тонкощі та настрої слів.

І ось сьогодні у них відбувся свого року випускний і вручення сертифікатів. До випускників звернулася, як назвала її Іра Сумарук, філологиня, діамант рідного слова Іванна Микитейчук, яка зауважила, що мовні курси, мовні обрії підійшли до завершення. «Кінець -- це завжди смуток, але не забуваймо, що кінець – це початок чогось нового. Я бажаю вам нових звершень, щоб ви свій мовний простір стяжали, власне, українською лексикою», -- сказала Іванна Іванівна.

До присутніх звернулася начальниця відділу освіти, молоді і спорту Верховинської селищної ради Іра Сумарук: «Дуже хочеться, щоб ці уроки стали приємним спогадом, теплою сторінкою у житті кожного з вас. Щоб нас не оточувало, яким би не був момент, але ми всі люди, і повинні розуміти сутність людську, що найважливіше -- ми всі є українцями. Саме українське слово, саме українська мова є тим первоначалом людського українського початку. Саме ця мова єднає нас всіх у всьому світі. Ми знаємо, що саме українська мова є найчистішою, наймелодійнішою, як ми кажемо, нашою рідною солов’їною. Я знаю і вірю, що ви всі після завершення наших занять будете спілкуватися українською. Під час занять ви змогли закласти велике-велике зерно любові до свого рідного».

Приємну місію привітати з завершенням курсів мали заступниця голови Верховинської селищної ради Оксана Чубатько та заступниця голови Верховинської РВА Світлана Уршеджук, які говорили щирі слова про любов до рідної мови, що не залишили нікого байдужим.

Пишаємося кожним, хто не боїться вчитися, не боїться удосконалюватися, бо має в серці головне – любов до України та всього українського. Пишаємося тими, хто стоїть на сторожі порядку, спокою та миру. Віримо, що зовсім скоро перемога буде за нами і ми почуємо: «Добрий вечір, ми з України» в усіх куточках нашої країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора