ВЕРХОВИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук акцентувала увагу на необхідності погашеності заборгованості із виплати заробітних плат

Дата: 19.01.2022 11:13
Кількість переглядів: 245

 

  Фото без описуСтаном на перше січня поточного року працівникам області заборговано 50,1 млн. грн. заробітної плати. Як наслідок - в установлені терміни не отримали заробітну плату 1557 працівників, у середньому кожному штатному працівнику, зайнятому в економіці області, заборговано 32 211 гривень.

Про це сьогодні зазначалося під час онлайн-наради під керівництвом голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук. Наголошувалося, що не вжито ефективних заходів щодо ліквідації заборгованості органами управління і керівництвом комунальних підприємств: КП “Житловик” Бурштинської міської ради (3544,5 тис. грн.), КП “Райагроліс” Косівської районної ради (2009,1 тис. грн.), КП “Водоканал” Долинської міської ради (906,6 тис. грн.), КП “Рожнятівводгосп” Рожнятівської селищної ради (286,9 тис. грн.), КП “ЖЕК” Брошнів-Осадської селищної ради (260,0 тис. грн.).

За словами заступниці директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Надії Павлишин, не забезпечено своєчасну виплату заробітної плати працівникам КНП “Тисменицька міська лікарня”, де станом на перше січня не виплачено заробітну плату за листопад минулого року (810,0 тис. грн.). Не встановлено дієвий контроль за станом виконання графіків погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах приватної форми власності, зокрема, ТОВ “Акваторія-Калуш” (502,6 тис. грн.) і ПрАТ “Рогатинавто” (421,9 тис. грн.).

Основною причиною низьких темпів погашення боргів з оплати праці є припинення виробничої діяльності шістьма підприємствами-боржниками області, а також затягування процедури банкрутства у ДП “Івано-Франківський облавтодор” ВАТ “Автомобільні дороги України” (13432,0 тис.грн.) і ДП “Івано-Франківський військовий ліспромкомбінат” Міністерства оборони України (467,2 тис.грн.).

На переконання Світлани Онищук, враховуючи вищезазначене, необхідно затвердити графіки погашення боргів з оплати праці на 2022 рік по кожному підприємству-боржнику та забезпечити здійснення щомісячного моніторингу їх виконання суб’єктами господарювання. Також слід взяти під особливий контроль питання першочерговості виплати заробітної плати, вжити заходів щодо підвищення результативності роботи районних комісій з даних питань, налагодити належну взаємодію з органами місцевого самоврядування, правоохоронними та іншими контролюючими органами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора